Senin Çizimlerinle "Milli Teknoloji Hamlesi"

Hayal Et, Çiz ve Gönder...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın yürütücülüğünde ve Milli Eğitim Bakanlığı paydaşlığında birçok etkinlik düzenlenmektedir. Bu kapsamda TEKNOFEST tarafından "Senin Çizimlerinle "Milli Teknoloji Hamlesi" isimli "Hayal Et, Çiz ve Gönder..." başlıklı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen resim yarışması için son başvuru tarihi 26 Nisan 2024 olup başvurular mth.tc/resimyarismasi adresinden yapılabilecektir.

Katılacak öğrencilere başarılar dileriz.

İlkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler katılım sağlayabildiği resim yarışmamız için hayal gücünü yansıt, yarışmaya başvur.

Ödüller:
1. Scooter
2. Elektrikli Bisiklet
3. Bisiklet

Son Başvuru Tarihi: 26 Nisan 2024

Başvuru için:

Yarışma Şartları

1- Resim yarışmasına tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri başvuru yapabilir.

2- Gönderilen eserler; ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç ayrı seviye üzerinden değerlendirilecektir.

3- Yarışmaya katılacak eserlerde teknik serbesttir.

4- Kolaj çalışması kabul edilmeyecektir.

5- Eser, dijital ortamda yapılmamalıdır.

6- Bir yarışmacı yarışmaya en fazla 1 (bir) eserle katılabilir.

7- Yarışmacıların eserlerinin özgün olması gerekmektedir. Alıntı eserler tespit edildiğinde değerlendirmeye alınmayacaktır. Alıntı olan eserin sorumluluğu yarışmacıya aittir.

8- Başvuru tarihinden sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

9- Eserlerin ön sağ üst köşesine öğrencinin adı soyadı bilgileri yazılacaktır.

10- Resim, kesinlikle yardım alınmadan yapılmalıdır.

11- Resim, telefon veya fotoğraf makinesiyle yüksek çözünürlükte fotoğrafı çekilerek sisteme yüklenmelidir.

12- Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ödül verme ya da sergilemeye değer bulunan eserleri, etkinliklerinde ve eğitim faaliyetlerinde afiş, katalog, broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun ilgili maddelerinde belirtilen şekillerde işleme, çoğaltma, yayma, temsil, işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim ve sergileme hakkına sahiptir.

Yarışma Takvimi

Eserlerin son gönderim tarihi   26 Nisan 2024 Cuma

Değerlendirme tarihi                27 Nisan 2024 ile 6 Mayıs 2024 tarihleri arası

Ödül ilan tarihi                          7 Mayıs 2024 Pazartesi

.DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Aşağıdaki kriterler göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılacaktır.

KRİTERLER                                                        PUAN

Resmin konu uygunluğu                                      25