Okulda İyi Oluş: Başarının Anahtarı Projemiz

Tosunlar İlkokulu olarak 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında başlatmış olduğumuz "Okulda İyi Oluş: Başarının Anahtarı/ Web@s: The Key To Success"  adlı eTwinning projemizde tüm sınıflarımız aktif olarak çalışmaktayız. Öğrencilerimizin iyi-oluş refahları için farklı konularda etkinlikler tasarlanmıştır. "Zorbalık, sağlıklı beslenme ve aktivite, işbirliği, okula idiyet duygusu, stresle baş etme" gibi konuların ele alınacağı projede Romanya, İtalya ve Portekiz ülkelerinden ortaklarla işbirliği içindeyiz. Projedeki öğretmenlerimizin tanışma- proje detaylandırma toplantısının ardından öğrencilerimizle birlikte online bir etkinlikte buluştuk. Bu etkinlikte proje rutin etkinliği olan spor-aktivite etkinliğini hep birlikte güzel bir ritm müziği ile yaptık. 


Tosunlar İlkokulu olarak 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında başlatılan "Okulda İyi Oluş: Başarının Anahtarı/ Web@s: The Key To Success"  adlı eTwinning projesinde tüm sınıflar aktif olarak çalışmaktadırlar.

Proje Tanıtım Videosu için Tıklayınız.

Okul müdürü Hacer CAN BİLGİN kuruculuğunda başlatılan projede; öğrencilerin iyi-oluş refahları için farklı konularda etkinlikler tasarlanmıştır. "Zorbalık, sağlıklı beslenme ve aktivite, işbirliği, okula idiyet duygusu, stresle baş etme" gibi konuların ele alınacağı bu projede Romanya, İtalya ve Portekiz gibi ülkelerden ortaklarla işbirliği sağlanmıştır. Projedeki öğretmenlerin tanışma- proje detaylandırma toplantısında öğretmenlere proje detayları aktarıldı ve yapay zeka uygulamalarından biri deneyimlendi.

23-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-202423-02-2024

Bu toplantının ardından öğrencilerle birlikte online bir toplantıda proje rutin etkinliği olan spor-aktivite etkinliğini hep birlikte güzel bir ritm müziği ile yapıldı. Öğrenciler kendi dillerinde ve ortak okulların dillerinde birbirlerine "Günaydın" demesini öğrendiler. İlk defa online etkinliğe katılan öğrencilerin merakları doğrultusunda bilgilendirmeler de yapıldı. 

Web@s: The Key To Success/ Okulda İyi Oluş: Başarının Anahtarı Online Öğrenci Toplantısı İçin Tıklayınız.

Projenin ilk etkinliklerinden olan sınıf rutini oluşturma: "selamlaşma" etkinliğinde Tosunlar İlkokulu okul öncesi, 1-2-3-4. sınıflar olarak selamlaşma rutinini başlatıldı. Öğrenciler sabah derse girerken öğretmenleri ile farklı sembollerin yer aldığı panodan bir hareketi seçerek selamlaşmaya başladılar.  "Kucaklama, el sıkışma, dirsek teması, topuk teması, yumruk tokuşturma, çakma" gibi sembollerden birini seçerek öğretmeni ile selamlaşan öğrenciler güne daha neşeli başlamaktadırlar. Bu etkinlikle hem öğretmenle öğrenci arasında bağ kurulmakta hem de öğrenci derse hazır hale gelmektedir. 

Selamlaşma Videosu 

Anasınıfı A Şubesi Selamlaşma Videosu İçin Tıklayınız

Anasınıfı B Şubesi Selamlaşma Videsu İçin Tıklayınız

İlkokul 1. Sınıf Selamlaşma Videosu İçin Tıklayınız. 

İlkokul 2. Sınıf Selamlaşma Videosu İçin Tıklayınız. 

İlkokul 3. Sınıf Selamlaşma Videosu İçin Tıklayınız. 

İlkokul 4. Sınıf Selamlaşma Videosu İçin Tıklayınız. 

 

"Kendini Tanıma Etkinliği, 2 Yanlış 1 Doğru Oyunu, P4C etkinliği, Stresle Baş Etme Teknikleri, Kahvaltı Tabağı Hazırlama Etkinliği, Karma Takım Ülke Çalışmaları ve Kamu Spotu" gibi etkinliklerle proje çalışmalarına devam edilecektir. Proje süresince yapay zeka uygulamaları öğretmen kontrolünde öğrencilerle birlikte deneyimlenecektir. Uygulamada birliktelik açısından bu eTwinning projesi ile okulda yaşanan sorunların çözümü noktasında sonuçlar elde edilecektir. 

Tosunlar İlkokulu 

Denizli-Sarayköy 

Okul Müdürü Hacer CAN BİLGİN



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 24  kişi beğendi